Guitar Hero – Warriors of Rock, med nya gitarrer

Ja nu kommer det nya Guitar Hero spelet Warriors of Rock med hela 90 nya låtar och helt nya gitarrer i ännu högre finish än vad tidigare funnits. Här följer ett par illustrativa bilder av de nya gitarrerna till Guitar Hero:

Fortsätt läsa ”Guitar Hero – Warriors of Rock, med nya gitarrer”

Playstation Move kontroller

Ja nu svarar Playstation på Nintendo Wii och XBOX med Project Natal som har rörelsekänsliga kontroller för att styra spelandet. Playstation Move liknar mycket Nintendo Wii´s kontroll och ska motsvara Wii Motion Plus.

Nu ska det bli kul att se vad de hittar på med detta, vi kan ju hoppas att de bjuder på något innovativt spel.

Fortsätt läsa ”Playstation Move kontroller”

Project Natal, XBOX

Project Natal är ett projekt Microsoft jobbat med till Xbox 360. Det hela går ut på att istället för att ha sensorer i en handkontroller för att styra sitt spelande så ska man med enbart rörelser kunna styra sitt spelande.

Det hala bygger på rörelsesensorer, kameror och mjukvara det är kombinationen av dess som gör det unikt, det hala beräknas kosta under $100 och det låter ju lovande, det återstår och se om de får fram något roligt spel som utnyttjar tekniken i Project Natal till Xbox 360 på bästa sätt.

Project Natal sägs släppas under sommaren 2010, vi ser verkligen fram emot detta!

Kolla in filmen för att se vad det går ut på:

Logitech G27 Racing Wheel

Logitech G27 Racing Wheel är just nu den värsta datorratten som finns att köpa. Den 6-växlade lådan med kopplingspedal gör att det känns betydligt mer verkligt. Ratten går även att snurra 900 grader (2,5 varv) som på en riktig bil.

Inne i ratten finns det 2 st motorer som simulerar väglaget, g-krafter, greppet mot asfalten och mycket mer. Om man t.ex. understyr och tappar greppet på framhjulen i en kurva känns detta genom att motståndet i ratten minskar (När hjulen inte har grepp), när man sedan återfår greppet hugger ratten till och ger dig en riktig omgång!

Vi på minpryl testade ratten på karlskoga motorstadion under ett Virtual racing event. Den första tanken som slog mig var hur snygg den är! Växel-indikatorerna ser verkligen bra ut tillsammans med skinnet och det borstade stålet. De tre stående stålpedaler är även helt rätt för att få den där känslan av exlusivitet!

Jag kryper ner i den djupt skålade racingstolen och känner mig genast som en riktig racerförare! Jag trycker på en av de 16 inställningsbara knapparna och bilen startar med ett kick! Olyckligt nog startar jag med ett motorstopp, man måste ju tänka på dragläget när man har en kopplingspedal också! Växellådan på G27 ratten känns betydligt bättre än föregångaren G25. Den är inte lika ”sladdrig” längre och känslan blir bättre när den är trögare och styvare. Fortsätt läsa ”Logitech G27 Racing Wheel”

Världens bästa bilsimulator?

Cruden Hexatech  måste vara världens bästa bilsimulator.

Denna bilsimulator simulerar en bils rörelser, du kan känna ojämnheter och accelerationer och inbromsningar förstärks genom att simulatorn lutar.

Cruden Hexatech‘s skärm är tre stycken 42 tums lcd-tv apparater. Den är inte speciellt billig, priset är på $191000 så det är ingen billig historia. Fortsätt läsa ”Världens bästa bilsimulator?”

Bärbar spelkonsol från Biltema

Nu säljer Biltema en liten bärbar spelkonsol perfekt för bilresan eller för nöjets skull.

Den är utrustad med en 2,5 tums LCD-skärm och väger 360 gram. Den drivs med 3 st. 1,5 V-batterier.

Den är utrustad med 60 spel, allt från äventyrsspel och tankespel till olika typer av sportspel. Priset på denna konsol är på endast 299 kronor.

Fortsätt läsa ”Bärbar spelkonsol från Biltema”

Microsoft Xbox 360

Ja det finns ju ett gäng olika tv-spelskonsoller på marknaden och en av dom är Microsofts Xbox 360.

Xbox 360 finns i många olika specialversioner men de som är populärast är Xbox 360 Arcade som är den enklaste versionen och den andra är Xbox 360 Elite som är en version med band annat större hårddisk.

Detta är en konsol med stora möjligheter och många olika spel.